Магія чайної церемонії. Напередодні Всеукраїнського дня Бібліотек і 70-річчя КНР студенти і викладачі Одеського національного політехнічного університету душевно привітали один одного з цими датами за круглим столом в гостинній Бібліотеці Грушевського.

30 вересня 2019 року

Продовжуючи ряд спільних заходів ООУНБ ім. М.С. Грушевського, Одеського національного політехнічного університету та освітньо-культурного центру «Інститут Конфуція» Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К.Д.Ушинського в рамках Року Китаю в Україні, друзі провели китайську чайну церемонію, продемонструвавши давню народну традицію та святкові прикраси.

Китайська чайна церемонія, як виявилося, - справа серйозна, і тут все дуже строго: вода бажано гірська, температура рідини не більше 95 градусів, першу порцію чаю обов'язково злити, а розливати, не відриваючи руки, так, щоб повітря, вода і чайний лист злилися воєдино. Подавати по старшинству сидячим за столом. Цікаво, що в різних провінціях це роблять по-різному, а чай буває всіх кольорів веселки, навіть синій, і у кожного свої цілющі властивості. Якщо, звичайно, правильно заварити.

Ван Вейлян повідав про життя і творчість найвідомішого за 20 століть китайця - Конфуція, присутні поділилися улюбленими фразами мудреця, Чжан Лянцунь розкрив таємниці культури чаю, а музичні пальчики чарівної Чень Хань, як по клавішах фортепіано пробігали по посуді, надавши її церемонії магічності. Гірський струмок кришталевого голосу юної оперної діви влився в водоспад чоловічого хору піснею про батьківщину. Їх голосами впевнено звучало майбутнє великого Китаю, трепетно зберігаючи свої древні традиції.

http://1tv.od.ua/news/32738