Семінар німецького експерта Юргена Коберляєна. Генеральний директор інженерного бюро, доктор філософії, доцент Університету м. Вюрцбурга Юрген Коберляєн провів науковий семінар в Одеському національному політехнічному університеті.

24 травня 2019 року

22 травня 2019 року генеральний директор інженерного бюро, доктор філософії, доцент Університету м. Вюрцбурга Юрген Коберляєн провів науковий семінар на кафедрі теплових електричних станцій і енергозберігаючих технологій Одеського національного політехнічного університету.

Семінар був присвячений сучасним технологіям спалювання відходів агропромислового комплексу та екологічно чистим технологіям теплопостачання мікрорайонів міст. У семінарі взяли участь викладачі та студенти Інституту енергетики та комп'ютерно-інтегрованих технологій, Інституту електромеханіки і енергоменеджменту, Українсько-німецького університету, а також усі охочі. В результаті у вчених нашого університету виник величезний інтерес: відбулася широка дискусія за участю д.т.н., проф. Денисової А.Є., д.т.н., проф. Арсірія В.А., к.т.н., доц. Дорошенко Ж.Ф., к.т.н., проф. Фомічова Є.П.

Для гостя з Німеччини була проведена екскурсія по Центру енергоефективних технологій Одеського національного політехнічного університету, організована науковим керівником центру д.т.н., проф. Климчуком О.А. і зам. декана Українсько-німецького університету, доц. Меньшиковою О.С. Юрген Коберляєн високо оцінив досягнення Центру енергоефективних технологій та науковий потенціал в області формування клімату як в житлових будинках, так і в будівлях суспільного призначення.

На завершення відбулася робоча зустріч щодо перспектив співробітництва між Одеським національним політехнічним університетом і університетом м. Вюрсбурга, а також між Центром енергоефективних технологій та інженерним бюро Юргена Коберляєна. В обговоренні взяли участь завідувач кафедри теплових електричних станцій і енергозберігаючих технологій д.т.н., проф. Баласанян Г.А., директор Українсько-польського інституту д.т.н., проф. Денисова А.Є., директор Інституту енергетики та комп'ютерно-інтегрованих технологій д.т.н., проф. Мазуренко А.С., завідувач кафедри прикладної екології та гідрогазодинаміки, д.т.н., проф. Арсірій В.А., заст. декана Українсько-німецького університету доц. Меньшикова О.С., а також науковий керівник Центру енергоефективних технологій д.т.н., проф. Климчук О.А. Досягнута попередня домовленість наукового та студентського співробітництва в галузі енергоефективності та екології.