Вебінар від Посольства США для українських ВНЗ

27 лютого 2019 року

Українські виші можуть отримати до 24 тис доларів гранту від посольства США – для претендентів проведуть вебінар, як подати успішну заявку. Заклади освіти України, зокрема коледжі й технікуми, та неприбуткові громадські організації (НГО) запрошуються взяти участь в «Програмі малих грантів громадської дипломатії - ОСВІТА» Посольства США в Україні. 

Залежно від наявності коштів Посольство США надаватиме малі гранти украінським та американським організаціям, що мають статус неурядових і неприбуткових, а також фізичним особам.

Пріоритетні напрями:
- впровадження освітніх реформ в Україні із залученням компонентів американської системи освіти;
- підтримка та інституціоналізація академічної доброчесності в українських освітніх установах;
- сталий економічний розвиток, вибори/демократичні реформи, прозорість, підприємництво, лідерство та/або інновації;
- жіноче підприємництво та лідерство в сферах комерції, фінансів та економіки;
- створення програм американських студій в українських освітніх закладах;
- академічні програми, які включають американський компонент, спрямований на розвиток та посилення значення толерантності, різноманітності та інклюзивної освіти в середніх загальноосвітніх школах та/або у вишах;
- підтримка внутрішньо переміщених закладів вищої освіти з окупованих територій України, викладацького складу, студентів та адміністративного персоналу, а також підтримка спільноти, в якій вони перебувають нині.

Максимальний розмір гранту для організацій – 24 тис. доларів США, для фізичних осіб – 8 тис. доларів США.

Останній день подання заявок – 11 березня 2019 року.

Докладна інформація про програму розміщена за цим посиланням: https://ua.usembassy.gov/uk/education-culture-uk/current-programs-grants... (Програма малих грантів громадської дипломатії – «Освіта»).

Також представники Посольства США проведуть для освітян презентацію на тему «Програма малих грантів громадської дипломатії – ОСВІТА»: як написати успішну грантову заявку». Вона відбудеться у форматі прямої трансляції на Фейсбук-сторінці МОН https://www.facebook.com/UAMON/

Початок – 28 лютого 2019 року о 13.30, орієнтовна тривалість – близько години (підписники сторінки автоматично отримають повідомлення про початок ефіру).

Під час трансляції всі охочі зможуть додати в коментарі свої запитання щодо участі в програмі, на які спікери надаватимуть відповіді в режимі онлайн. Окрім цього, запитання можна заздалегідь надіслати на скриньку KyivPDGrantsEdu@state.gov із темою повідомлення «Питання на вебінар», вони розглядатимуться у межах презентації.

Спікери:

- Віра Терновська, фахівець з питань освіти (Посольство США)
- Вікторія Михайленко, помічник аташе з питань освіти (Посольство США)

Довідково: «Програма малих грантів громадської дипломатії» для підтримки проектів у сфері освіти проводиться в Україні вже втретє. Наприклад, торік  було профінансовано чотири проекти, які здійснюються коледжами України та США. Нинішня програма розрахована на 2018-2019 роки. Перший цикл прийому заявок завершився у листопаді 2018-го.