Заключна прес-конференція Міжнародного проекту «Ландшафт і люди» у м. Бад-Урах

13 жовтня 2018 року

Студенти Українсько-німецького інституту Одеського національного політехнічного університету взяли участь у Міжнародному проекті «Ландшафт і люди», який фінансується Асоціацією бесарабських німців у Штутгарті. 

12 жовтня 2018 року у м. Бад Урах (Німеччина) на заключній прес-конференції Проекту були узагальнені результати другої частини німецько-українського польового дослідження.

Студентський проект «Ландшафт і люди» став новим етапом трьохрічних контактів Асоціації бесарабських німців у Штутгарті з університетами Одеської області. У межах Проекту обміну молоддю Південної України та Швабського Альбу (Німеччина) студенти ОНПУ Кузьміч О.О., Удовицька А.С., Граматік А.А. під керівництвом зам. декана Німецько-технічного факультету доц. Меньшикової О.С. виступили з презентаціями на прес-конференції.

Метою Проекту є взаємодія між людьми і ландшафтом у двої регіонах на основі трьох основних тем дослідження: використання води та енергії, сучасних форм економічного, культурного ландшафту і туризму. У межах цих завдань учасники відвідали підприємства, в тому числі водоочисні споруди у Ройтлінгені, пекарню у Дьоттингені, гідроелектростанцію у Глемсі, а також представили робочі концепції, аналіз інтерв`ю та порівняльний аналіз вищезазначених тем у степовому регіоні Бессарабії та Швабського Альбу.

Протягом тижня молоді дослідники збирали інформацію про такі теми, як ландшафт, люди, водні ресурси і туризм Швабського регіону. Схожі питання були вивчені нашими студентами також у першій частині німецько-українського польового дослідження в серпні цього року в степовому регіоні України. В результаті історико-етнографічної експедиції сприйняття ландшафтного контексту для молодді поглибилось.

Незабаром за підсумками експедиції у Штутгарті, Бад Урасі, Одесі, Ізмаїлі і Тарутине відбудеться виставка результів Проекту обміну молоддю, яка буде представлена у вигляді плакатів.