Українсько-баварський день вищої освіти в університеті Юліуса-Максиміліана м. Вюрцбург

12 жовтня 2018 року

1 жовтня відбувся Українсько-баварський день вищої освіти в університеті Юліуса-Максиміліана м. Вюрцбург. Одеський національний політехнічний університет був представлений делегацією на чолі з проректором з наукової роботи проф. Дмитришиним Д.В. у складі: директор ІКС проф. Антощук С.Г., директор Наукового парку ОНПУ Козлов І.Л., директор Центра трансфера технологій Климчук О.А., зав. кафедрою інформаційних систем проф. Арсірій О.О., заступник декана НТФ Меншикова О.С. 

На відкритті з привітальним словом виступив проф. Дмитришин Д.В., де відмітив велику зацікавленість з боку ОНПУ у співробітництві з університетом Вюрцбурга по багатьом напрямкам: обмін студентами, спільні наукові праці, трансфер технологій та  інше. На панельних засіданнях з доповідями виступили проф.. Дмитришиним Д.В., проф. Антощук С.Г., проф. Арсірій О.О., Меншикова О.С. На заключному засіданні для підведення підсумків роботи панелі було надано слово Климчуку О.А.

2 жовтня відбулися робочі зустрічі з пані Кароліна Еберл, університет прикладних наук Ландсхут, дослідження та трансфер технологій та проф. д.т.н. Лукас Ворщеч, університет Джуліуса-Максиміліана-Вюрцбург (JMU), директор сервісного центру досліджень та трансферу технологій. На зустрічі було обговорено можливості співробітництва. Козлов І.Л. представив перспективні формати співробітництва між установами трансферу технологій університета м. Вюрцбург та Науковим парком ОНПУ.

В рамках співробітництва по обміну викладачами та студентами відбулась продуктивна зустріч з проф. Дашковським С. який розкрив цікаві можливості проекту "Alumni Network Ukraine-Germany".

Окремо слід відзначити незаплановану зустріч з доцентом факультету архітектури та цивільного будівництва Юрген Коберлейном. Пан Юрген провів екскурсію по сучасній опалювальній котельній власного проекту, яка працює на деревинній щепі, що є відходами лісного господарства та забезпечує теплом частину містечка. На котельній реалізовані сучасні енергоефективні та екологічні технології. Поруч з котельнею працює дитячий садок та спортивний комплекс. З паном Юргеном обговорили рамки подальшого співробітництва.

Делегація ОНПУ щиро вдячна за  високу ступінь організації конференції орг.комітету на чолі з Ніколасом Джукичем. Слід відмітити, що наступний крок налагодження співробітництва відбудеться вже на наступному тижні, коли в рамках проекту "Alumni Network Ukraine-Germany" в Одесу на міжнародну конференцію завітає делегація університету м. Вюрцбург на чолі з ректором проф. Альфредом Форчелем.