Століття Одеського національного політехнічного університету відзначили експозицією «Формула ОНПУ» . Святкування столітнього ювілею ОНПУ автоспортивні інженери відзначили презентацією своїх досягнень.

24 вересня 2018 року

У день народження найбільшого технічного вишу Півдня України 18 вересня 2018 року представники СПКБ «Формула» (студенти і співробітники ОНПУ) продемонстрували загалу гоночні і спортивні автомобілі, а також свої нагороди (дипломи федерації автоспорту України і дипломи асоціації англійських інженерів), чим викликали зацікавленість у різних представників бізнесу і державних структур.

Особливий інтерес мав унікальний спортивний автомобіль «Баггі». Цей автомобіль був розроблений випускником Автомобільно-дорожнього коледжу ОНПУ, а пізніше його конструкцію допрацювали і оптимізували елементи несучої системи та двигуна студенти-політехніки. Власники і представники бізнесових структур давали поради з комерціалізації, а також цікавилися, як швидко можна налагодити серійне виробництво унікальних автомобілів.

Не залишився осторонь і легендарний автомобіль одеських політехніків, що брав участь у Чемпіонаті світу в Англії на легендарній трасі Формули-1 Сільверстоун.

Новий автомобіль автоспортивних інженерів привернув увагу першого заступника міністра освіти і науки України Ковтунця Володимира Віталійовича, ректорів вишів західної і східної Європи та багатьох інших високоповажних гостей, які відвідали святкування.

Бажаємо нашим інженерам і гонщикам і надалі гідно представляти наш університет, наше місто і нашу країну.

 

Директор СПКБ «Формула» ОНПУ  Лимаренко А.М.